Pääsivulle

Ajankohtaisia asioita Yhtyeen jäsenet Yhtyeen musiikki Yhtyeen historia Keikkatiedot Vieraskirja

Siivet-yhtye on tehnyt säästeliäästi keikkaa, jopa harvemmin kuin Eppu Normaali.
Tässä kattava kuvaus bändin keikkahistoriasta.

Kuvat: Mika Kiljunen & Mika Pottonen
Lehtileikkeet: Pielisjokiseutu (Pielisjokiseudun ystävällisellä luvalla)


??.07.1995 Kanavaranta Rock, Eno

Siivet-yhtyeen viimeisin keikka. Perinteinen Kanavaranta Rock. Biisilistalla olivat muistitietojen mukaan. "Mies yli muiden / Tuulissa maan / Roomassa tavataan / Stiina / Hey, nätti tyttö". Keikka meni hyvin, vaikka basisti saapui keikkapaikalle suoraan armeijasta ja treenaus oli vähän vähissä. Keikan jälkeen Siivet orkesteri siirtyi pitkäksi aikaa telakalle. Kanavaranta rockin pääesintyjänä oli muuten Kauko Röyhkä. Jätimme "Paska Kaupunki" biisin setistä pois Kaukon itsensä esitettäväksi :)

??.07.1995 Eno Päivät, Eno

Nuorisotoimisto pyysi Siivet-orkesteria buffaamaan Kanavaranta Rock tapahtumaa Eno Päivien toritapahtumaan. Koska paikalla ollella lavalla ei ollut tilaa koko orkesterile päätettiin hyvissä ajoin vetää akustinen setti. Jostain syystä, jota kukaan ei muista, kokoonpanoksi solistin lisäksi kaksi kitaraa, joista toista soitti Mice ja toista Anssi "Pohmelo" Ahvenniemi. Vedimme kaksi kappaletta (Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään / J.Karjalainen, Tuulee / Kauko Röyhkä) runsaspäiselle toriyleisölle. Laulu tuli PA-kamoista ja jälkeenpäin laulajan yllätykseksi saimme tietää että kitaroista ei ollut kuulunut mitään, vaikka mikrofoneja oli aseteltu sopivasti niiden eteen. Voi vain kuvitella miltä kauempana on kuullostanut etenkin kohta "tyydy-tyydy-tyy tyydy-tyydy-tyy ei tapahdu mitään..." :D

Alkukesä 1995 Moottoripyöräkerhon kokoontumisajot, ?

Bändille tarjoutui ainutlaatuinen tilaisuus esiintyä moottoripyöräkerhon kokoontumisajoissa. Tapahtumaan laadittiin kaksi settiä, toinen cover-biiseistä koottu rock setti ja toinen setti omia kappaleita. Cover setissä mukana olivat mm. "Born to be wild / Waiting for a bus / Blue Jean Blues / Take it easy / Back In The U.S.S.R / Proud Mary". Born to be wild jouduttiin yleisön pyynnöstä soittamaan ainakin 3 kertaa. Prätkäjengi jorasi ja kaikilla oli hauskaa. Tilaisuuden järjestäjä kertoi loppuyöstä saunassa yrittäneensä saada Pandoran keikalle, mutta kun Pandora oli kieltäytynyt niin pyysi sitten meitä :) Huhupuheet kertovat, että bändiä on kaivattu myöhemmin uudestaan soittamaan.

Keväällä 1995 Enola, Eno

Nuorisotoimistö järjesti Enossa kerran kuussa teemaillan, jossa aina jokin bändi soitti keikan Enolassa. Bändille tarjoutui kyseinen tilaisuus keväällä 1995 ja se otettiin mielellään vastaan. Nuorisoa oli paikalla kiitettävästi ja tapahtuma oli oikein lämminhenkinen. Biisilista oli n. 45 minuutin mittainen ja mukana olivat mm. "Paska Kaupunki", "Tuulissa maan", "Stiina", "Leijonien maa", "Mies yli muiden", "Ajan kaupunkiin". Solistilta katkesi kitarasta kieli ja tuttuun tapaan Mice hauskutti yleisöä kertomalla vitsejä kielen vaihdon ajan. Muistan vieläkin kuinka hymy nousi takahuoneessa kuunnellessa samalla kun vaihdoin kieltä :)

Alkuvuonna 1995 Musakulman bändikisa SEMIFINAALI, Joensuu

Tällä kertaa kieliä ei katkeillut. Tästä huolimatta Siivet sijoittui toiseksi eikä päässyt finaaliin, vaan sinne valittiin tuomariston toimesta Sydänyö-yhtye Joensuusta. Sydänyö voitti lopulta koko kisan, joten huonolle bändille emme hävinneet.

31.12.1994 Lasipalatsi, Joensuu

31.12.1994 Anttilan VIP ravintola, Joensuu

Näitä keikkoja ei itse asiassa koskaan sitten tullutkaan. Tarina menee jotakuinkin näin: Bändin nimi ja maine(?) oli ilmeisesti jotain kautta kantautunut Joensuulaisen bisnesmiehen korviin. Epäilty mm. musakulman bändikisaa. Bisnesmies oli järjestämässä uuden vuoden VIP bileitä ja halusi meidät soittamaan paikalle. Lisäksi alkuillasta olisi ollut jokin nuorisotapahtuma Joensuun Lasipalatsissa ja myös siellä olisi pitänyt keikka heittää ennen varsinaista VIP keikkaa.

No, tilanne oli hieman hankala, koska bändin jäsenillä oli omiakin uuden vuoden bilesuunnittelmia ja keikka meni pahasti päälle. Siispä strategiaksi otettiin pyytää keikasta niin paljon rahaa, että keikka olisi kannattanut tehdä. Niin ja olihan siinä sentään kaksikin keikkaa paketissa ja vielä uutena vuotena. Ei ole halpaa, ei :) Laskettiin, että jos bändi saisi 4000 mk keikasta, niin sen voisi heittää. Liikemies ei suostunut, totesi vaan että se on liikaa. Niinpä keikka jäi meiltä väliin ja kukin bailasi tahollaan omaan laskuunsa. Jälkeenpäin ajateltuna ei niin kauhean fiksua, olisi voinut olla siistiä vetää keikka tupaten täydelle salille ja bailaaville VIP vieraille...

Joulukuussa 1994 Musakulman bändikisa KARSINTA, Joensuu

Päätimme ottaa osaa Joensuulaisen musiikkiliikkeen Musakulman järjestämään bändikisaan. Kisa-areenana toimi vapaa-ajalta tuttu Willy-ravintola Joensuussa ja bändi lastautui hyvissä ajoin perille tekemään soundcheckiä ja nauttimaan virvokkeita. Keikka sujui hienosti, joskin solistin kitarasta ja myös bassosta (!) katkesi kieli kesken aktin. Kertonee hieman soitokäsien aggressiivisuudesta live-tilanteessa. Siivet voitti arvokkaan tittelin: Yleisön suosikki ja pääsi jatkoon. Lisäksi paikalla ollut ammattimiksaaja kehui bändin lavabalanssia loistavaksi ja tarjoutui miksaajaksi keikoille jos tarvetta ilmenee.
Keikan jälkeen takahuoneessa Joensuun paikallisradio suoritti haastattelun ja tarjoutui soittamaan jotain kappalettamme radiossa. Bändi totesi tyynesti että sopivaa nauhaa ei nyt ole saatavilla, sen sijaan haastattelun pääteeksi radioalloilla kaikui yhtyeen toivebiisi eli Elviksen "Hound dog"...

13.07.1994 Kanavaranta Rock, Eno

Jo perinteeksi muodostunut Kanavaranta Rock tarjoili rock-kansalle vuonna seuraavanlaisen paletin bändejä: "Konginkankaan Kantri, The New Way Of Mr Moun, Yesbwana, Siivet, County Beat, MetalGraph ja Bad Boys. Keikasta on jopa tallessa videonauhakin. Biisilistalla olivat todistetusti ainakin "Hey nätti tyttö, Mies yli muiden".

08.04.1994 Rairock, Eno

Pääsiäisen kunniaksi Enossa päätettiin rockata Enon Urheiluhallilla. Nuorison riemuksi paikalle rahtautuivat Siivet, N.C. Blues Patrol, Prophecy ja Eastwall. Siivet sai kunnian toimia illan pääesiintyjänä ja vedimmekin urhean 13 kappaletta sisältäneen setin, täysimittainen keikka siis. Biisilistalla olivat mm. "Mies yli muiden / Lintu tai kala / Liekehtivät planeetat". Täysimittainen setti antoi mahdollisuuksia kokeilla muitakin kuin aina niitä samoja biisejä. Keikan päätteeksi väsynyt bändi ja yleisö raahustivat pois paikalta.

Alkuvuonna 1994 Nuorten taidetapahtuma, Uimaharju

Toinen kierros nuorten taidetapahtumassa. Poikkeuksellisesti Uimaharjussa pidetty kisailu tyssäsi muistitietojen mukaan N.C. Blues Patrolin voittoon. Biisilistalla oli ainakin "Järjen jäällä" , koska solisti ei muistanut sanoja ja keksi siten ensimmäisen säkeistön uusiksi lennosta. Tapahtumasta oli videonauhakin olemassa, joka sittemmin on hukkunut.

21.07.1993 Kanavaranta Rock, Eno

21.07.1993 Bella Ciao, Eno

Tutuksi tullu Kanavaranta Rock päätettiin kokea uudestaan. Nyt paikalle oli houkuteltu bändejä ihan huipputasolta eli mukana olivat Peer Gunt(!!), Sputum, Siivet, Yesbwana, N.C. Blues Patrol, Eastwall ja Kamu R.Y. Keikan biisilistasta ei ole havaintoa eikä juuri muitakaan muistikuvia, tosin muistelen että jonkun sormi oli jäädä auton oven väliin juuri ennen keikkaa...

Samaan hengenvetoon soitettiin vielä illalla lisää paikallisessa Bella Ciao-ravintolassa, jossa olivat siis paikalla Bablo, Siivet, N.C. Blues Patrol ja Yesbwana. Ravintolan mainoksessa oli puolet artistien nimistä väärin... :) Peer Gunt saapui paikalle jossain vaiheessa iltaa ja Twist Twist Erkinharju piti kovan juomamiehen mainettaan yllä kunniakkaasti.

20.02.1993 Nuorten taidetapahtuma, Eno

Nuorten taidetapahtuma keskittyi musiikkiin ja siitäpä saimme ajatuksen mennä kokeilemaan minne rahkeet riittää. No ei aivan riittäneet, mutta keikka onnistui mielestämme hyvin ainakin soitannollisesti. Esiintymispuolessa ei juuri muuta ollutkaan kuin parannettavaa.
Solistiksi oli tässä vaiheessa löydetty uusia voimavaroja eli Karri "Pulli" Immonen oli tarttunut mikrofoniin jokin aika sitten. Muistaakseni soitimme kolme biisiä: "Tajunnanvirtaa / Taas kohdataan / Aika".
Tuomaristo piti Tajunnanvirtaa biisiä mukavana Neljä Ruusua tyyppisenä kappaleena. Esiintymiseen keskittynyt tuomaristo totesi mm. että Pullin olisi pitänyt opetella kappaleet ulkoa eikä pitää lunttilappua edessään. Lisäksi kuulemma talvitakin olisi voinut jättää lavan taakse!! :D
Armoton keikkatahti ja solistin paine kävi kuitenkin Pullin hermoille, joten hän luopui laulajan paikalta melko pian ja vastuu siirtyi lopullisesti takaisin Mikalle.

15.07.1992 Kanavaranta Rock, Eno

Ensimmäinen keikka! Luonteva aloituskeikka Enolaiselle bändille idyllisessä kanavarannassa. Enon ainoa perinteinen rock tapahtuma esittelee parhaat paikalliset ja lähiseudun bändit. Lavalle kapusivat Sputum, N.C. Blues Patrol, Rampant, The Merry Go Around With The Angels, Canal Beach ja tietysti Siivet. Siivet nousi uutena tulokkaana ensimmäisenä lavalle ja varsin pelokkaasti heitimme muistaakseni 5 biisiä sisältäneen settimme vaisulle ja kummaksuvalle yleisölle, joka vasta pikkuhiljaa alkoi valumaan paikalle. Biisilistalla oli muistitietojen perusteella "Keskellä merta / Eksynyt taas / Ulkona tuulee / Lähtöruutu / Saavun satamaan. Orkesteri sai "hajanaiset aplodit" ja poistui lavalta keikkakokemuksen jälkeen suht' koht' tyytyväisenä.